Stowarzyszenie Folwarczanie na III Kulinariach Powiatu Tureckiego
12 maja br. w ZSR w Kaczkach Średnich odbyła się kolejna edycja Majówki Powiatu Tureckiego. Podczas corocznej imprezy uczestnicy nie tylko podziwiali wystawę rolno-ogrodniczą, ale także mogli zasmakować przysmaków przygotowanych przez stowarzyszenia i koła gospodyń wiejskich z ziemi tureckiej.
Jak co roku podczas Majówki został rozstrzygnięty konkurs pn: Kulinaria Powiatu Tureckiego. Jury oceniało potrawy przygotowane w dwóch kategoriach.
Gminę Malanów reprezentowało Stowarzyszenie Folwarczanie z sołectwa Dziadowice Folwark, które po raz kolejny odniosło sukces. To właśnie przygotowany przez członków stowarzyszenia sernik na zimno z dynią zdobył I miejsce w kategorii „Słodkość po turecku”. Tym samym Folwarczanie po raz trzeci z rzędu zwyciężyli w tej kategorii.
Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów w kulinarnych zmaganiach.
DM
Pozostałe aktualności
-
Konkursy dla organizacji pozarządowych - odwołane!
-
Akcja poboru krwi
-
Koronawirus opanował świat
-
Dofinansowanie na utrzymanie grobów wojennych
-
Gmina Malanów: Dofinansowanie do kastracji suczek i kotek
-
Gmina Malanów wesprze finansowo szpital w Turku
-
Nowe nazwy ulic w Gminie Malanów
-
Komunikat dotyczący pracy ARiMR
-
Zgłaszanie szkód łowieckich
-
TO I OWO O ŚRODOWISKU: Usuwanie drzew na wiosnę
-
Kalendarium ochrony środowiska - 21 marca - Światowy dzień lasu
-
Konkursy dla organizacji pozarządowych
-
Gmina Malanów – miejscem sprzyjającym edukacji
-
Spotkanie z sołtysami
-
Sołtys tyle może ile wieś pomoże